VIDEO – Mii de credincioși s-au îmbulzit la sarmale – Regulile de distanțare au fost ignorate

0 490

⇓ Ascultă știrea ⇓

Mii de credincioşi au participat la procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, care a avut loc pe 24 iunie, când este hramul lăcaşului de cult. Unii dintre ei au uitat de regulile de distanţare sanitară şi s-au îmbulzit ca să facă rost de o porţie gratuită de sarmale.

Mii de credincioşi au participat, miercuri, de Sânziene, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea „Sfâtul Ioan cel Nou” din Suceava prilejuită de hramul lăcaşului de cult, scrie Adevarul.

Unii dintre ei au uitat şi de credinţă şi de regulile de distanţare socială şi s-au îmbulzit în afara zidurilor lăcaşului de cult ca să prindă o porţie de sarmale.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitor de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de stareţii mănăstirilor Putna, Bogdana, Râşca şi Sihăstria Putnei, precum şi de doi clerici membri ai Adunării Eparhiale.

După Sfânta Liturghie, racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a fost pusă într-o maşină şi purtată pe străzile oraşului. Credincioşii au aşteptat-o pe traseu cu flori de sânziene.

Traseul procesiunii a fost acelaşi ca-n anii precedenţii, cu o singură excepţie. Racla a plecat de la Mănăstirea Sfântul Ioan şi s-a îndreptat spre Biserica Sfânta Înviere – Biserica Domniţelor – Biserica Sf. Gheorghe Mirăuţi – Biserica Sf. Dumitru – Biserica Sf. Nicolae – Biserica Naşterii Maicii Domnului – Catedrala Naşterii Domnului – Biserica Sf. Vineri şi înapoi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, cu o scurtă oprire în curtea Spitalui Judeţean. În anii anteriori, racla era purtată pe străzile Sucevei pe umerii unor preoţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.