Remdesivir – primul medicament pentru cazurile grave de Covid 19 recomandat de Agenția Europeană a Medicamentului

0 331

⇓ Ascultă știrea ⇓

Agenția Europeană a Medicamentului (EME) a ​​girat primul tratament pentru  Covid-19, Remdesivir, pentru pacienții bolnavi grav care necesită ventilație. Într-o declarație, agenția a anunțat că recomandă autorizarea condiționată a comercializării sale după ce a primit avizul de la comitetul său științific.

Potrivit agenției, acest permis condițional este un tip de autorizație care permite accesul rapid la medicamente în perioadele de urgență. Cu toate acestea, compania producătoare va trebui să depună rapoarte finale asupra medicamentului înainte de sfârșitul anului. Acum, agenția așteaptă Comisia Europeană să-și dea aprobarea finală în săptămâna viitoare, ceea ce va permite comercializarea Remdesivirului în UE.

Comitetul științific al agenției a început evaluarea Remdesivirului la sfârșitul lunii aprilie, în principal, cu date din studiul Institutului Național al Alergiilor și a Bolilor Infecțioase din Statele Unite. Potrivit agenției, studiul a arătat că pacienții in stare gravă tratați cu Remdesivir se recuperează în medie în 12 zile, cu șase zile înainte de restul. În schimb, nu a fost detectat niciun beneficiu la pacienții mai puțin gravi sau la pacienții care erau deja ventilați atunci când au început să primească Remdesivir.

Agenția încă analizează datele privind mortalitatea la pacienții tratați cu Remdevisir. „Având în vedere datele disponibile, agenția consideră că echilibrul dintre beneficii și riscuri s-a dovedit a fi pozitiv la pacienții cu pneumonie care au nevoie de oxigen suplimentar”, a anunțat într-o declarație. Remdesivir este administrat intravenos în spitale sub supravegherea personalului medical.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.