Câți români au intrat în țară de la începutul pandemiei

0 309

⇓ Ascultă știrea ⇓

Peste 1,7 milioane de români au intrat în țară, în perioada 26 februarie – 1 iunie, potrivit premierului Ludovic Orban. În 26 februarie a fost depistat primul caz de coronavirus în România.

Premierul Ludovic Orban a spus, la Digi24, că 4 milioane de români muncesc în țările din UE, iar în perioada 26 februarie – 1 iunie, s-au întors în țară peste 1,7 de cetățeni români. „N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni români, peste 1,7 milioane de români”, a spus Ludovic Orban.

În acest sens, el a afirmat că nu au fost probleme mari, doar punctuale: „Cozile au apărut în câteva situații. Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare”. „Nici nu erau direcționați, că noi am mărit numărul punctelor de frontieră. Veneau numai pe Nădlac și pe Borș”, a mai spus premierul.
El a mai spus că aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea nu mai era obligatorie: „Când îți vin 1000 de mașini în jumate de oră, n-ai ce face. Am renunțat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliția de Frontieră. Mulți nu înțelegeau să-l completeze și erau asistați de polițiști.”
„La fiecare situație care a apărut ne-am mișcat cu o viteză foarte mare. Sigur că au fost minusuri, mai degrabă lipsa de anticipare. Dovadă că s-a pensionat șeful Poliției de Frontieră. A fost mai mult o lipsă de anticipare. Până la urmă am rezolvat problemele, dar am avut probleme cu autoritățile maghiare. Nu-i lăsau să tranziteze înspre vest decât dacă aveau originalul la contractul de muncă. Am avut sute de cazuri”, a mai spus Orban.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.