FOTO VIDEO – Drumul național de pe Valea Jiului distrus de inundații

857

O bucată din DN 66A s-a prăbușit, vineri, în urma viiturilor de pe râul Jiu, în zona Valea de Pești, județul Hunedoara. Drumarii anunță că sectorul închis circulației este cuprins între Valea de Brazi și Câmpu lui Neag.

Pompieri militari, jandarmi, salvamontiști din întregul județ Hunedoara precum și din județele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate cât și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut demersurile necesare pentru trimiterea în zonă a 3 elicoptere pentru misiuni de recunoaștere în teren și salvare – evacuare, scrie Digi24.

În urma precipitațiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant depășind cota de inundaţie. La ora 06:35 s-a transmis populației, din zonele Uricani, Lupeni, Petroşani un mesaj RO- alert de avertizare cod roșu hidrologic, valabil până la ora 12:00.

75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de intervenție au fost mobilizate imediat și intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo.

Uricani – ora 09.00, 26 iunie 2020

Inundații Valea Jiului – zona de vestOrașul Uricani – situație critică!Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă se află în zona inundată împreună cu autoritățile locale, echipe ale ISU Hunedoara și ale Apelor Române.

Slået op af Instituția Prefectului – Județul Hunedoara i Torsdag den 25. juni 2020

În zona afectată se transmit frecvent mesaje RO- Alert și au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populației. Oamenii aflaţi în zonele afectate de viituri sunt rugați să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor.

În plus, s-a dispus măsura restricționării circulației rutiere de către echipajele poliției rutiere în Defileul Jiului și zonele adiacente, din cauza aluviunilor și copacilor care vin din amonte și rup poduri și podețe.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi