Oamenii puși în carantină sau în izolare pot da statul în judecată – „Parlamentul să rezolve această problemă prin lege”

0 691

⇓ Ascultă știrea ⇓

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat, joi seară, la Digi24, decizia CCR referitoare la Hotărârea privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă.

Judecătorii constituționali au stabilit că, instituirea prin ordin al ministrului Sănătății a carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, este neconstituțională.

„Faptul că această carantină și izolare a fost impusă prin ordin al ministrului sănătății și nu prin lege. Orice restricție a drepturilor fundamentale, spune Constituția, se poate lua numai prin lege. Ăsta este motivul pentru care Curtea a spus astăzi ce-a spus. În interiorul stării de urgență lucrurile stau altfel. Starea de urgență este prevăzută în Constituție, procedura instituirii este și a prevăzută. Starea aceasta de alertă nu prea are legătură cu nicio Constituția, ea a fost inventată… ei spun acolo că starea de alertă se instituie de Guvern și se duc cu hotărârea la Parlament. Au făcut o paralelă cu ce se întâmplă când președintele instituie starea de urgență, dar aceea este prevăzută în Constituție, ori starea de alertă nu este prevăzută. A fost inventată pe parcurs, nu știu de ce și pentru ce”, a spus Augustin Zegrean, la Digi24.

Citește articolul complet AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...