Pas important pentru construcția Centrului de conferințe și spectacole din Sibiu

0 1.178

⇓ Ascultă știrea ⇓

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru studiul de pre-fezabilitate în vederea construcției Centrului de conferințe și spectacole în zona Pieței Teatrului. Firma care se va ocupa de acest studiu este Ove ARUP & Partners International Limited, valoarea contractului însumând 1,6 milioane de lei.

„Este un proiect esențial pentru viața culturală a Sibiului și pentru crearea premiselor dezvoltării orașului ca centru pentru conferințe naționale și internaționale. De aceea, parcurgem fiecare pas legal cu atenția cuvenită. Am semnat contractul pentru acest studiu absolut necesar care ne va arăta, printre altele, dimensionarea acestui Centru adaptată la realitatea din Sibiu și tipurile de funcțiuni pe care Centrul ar trebui să le aibă pentru a fi sustenabil pentru comunitatea noastră. Mă bucură faptul că studiul este pe mâinile unei firme specializate și recunoscută la nivel internațional, având în portofoliu mai multe astfel de proiecte similare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Firma contractată va realiza și livra Primăriei Sibiu următoarele:
• Analiza de piață a contextului social, demografic, economic, social și cultural pentru realizarea centrului de conferințe și spectacole
• Date tehnice și funcționale ale obiectivului de investiții, respectiv descrierea principalelor caracteristici ale Centrului, lista de spații, schițe tehnice care vor defini geometria spațiilor principale, volumul, cerințele privind acustica și alte nevoi funcționale specifice
• Analiza aspectelor sociale și de mediu implicate de construcția acestui Centru
• Costul estimativ al construcției
• Analiza gradului de sustenabilitate și suportabilitate a proiectului, după realizarea construcției

Următorul pas, după realizarea acestui studiu de prefezabilitate va fi realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, documentații care va oferi Primăriei informații și mai concrete despre această investiție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...