Salvamontiștii sibieni avertizează: „Limbile de zăpadă pot fi fatale…”

0 178

⇓ Ascultă știrea ⇓

Zăpada rămasă pe vârful munților poate fi extrem de periculoasă pentru turiști

Salvamontiştii sibieni îi avertizează pe turiştii care urcă la peste 2.000 de metri altitudine, în zona înaltă a munţilor Făgăraşului, să fie prudenţi când întâlnesc „limbi de zăpadă”, întrucât o căzătură pe o astfel de suprafaţă „este de cele mai multe ori fatală”, conform AGERPRES.
„Zăpada rămasă în zona înaltă a munţilor Făgăraşului (sub formă de depozite pe vâlcele şi scocurile înclinate – aşa zisele ‘limbi de zăpadă’) reprezintă un risc extrem pentru cei care încearcă să le traverseze fără a avea un echipament minim, care include încălţăminte adecvată (ghete de munte sau bocanci) şi obligatoriu, beţe de schi sau piolet, colţari, coardă sau semicoardă pentru asigurare. O căzătură pe o astfel de ‘limbă de zăpadă’ este de cele mai multe ori fatală. Atenţie sporită la traversarea acestor zone!”, este mesajul transmis de Salvamont Sibiu, joi, pe pagina de socializare.
În zona turistică Bâlea Lac se mai pot vedea porţiuni acoperite cu zăpadă. Temperatura era joi, la ora 18,00, de plus 10 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...