Ce pericol prezintă înțepăturile de țânțar în contextul Covid-19

0 1.051

⇓ Ascultă știrea ⇓

Cercetătorii au aflat dacă înțepăturile de țânțar pot transmite noul coronavirus

Virusul SARS-CoV-2 nu se transmite prin înţepătura de ţânţar obişnuit şi nici prin cea a ţânţarului tigru asiatic, arată rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, în colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Veneţia, scrie Agerpres, citând EFE.
O echipă de entomologi şi virusologi a studiat ce se întâmplă cu virusul după ce intră în corpul unui ţânţar prin intermediul sângelui infectat de la un om. Virusul „nu este capabil să se reproducă” şi nici nu poate fi inoculat unei persoane prin înţepătură, au stabilit cercetătorii, potrivit unui comunicat ISS.
Deocamdată, este vorba despre o ipoteză teoretică bazată pe primele rezultate ale studiului, deşi în curând vor fi publicate date definitive şi materialele corespunzătoare pentru ca investigaţia să poată fi coroborată şi cu alte cercetări.
Din acest punct de vedere, SARS-CoV-2 ar fi diferit de alte virusuri care se transmit prin înţepătura de ţânţar şi care provoacă boli precum febra denga şi febra galbenă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.