Sibieni sancționați pentru că nu au purtat masca de protecție sau au plecat din izolare

0 1.042

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un sibian a fost amendat cu 2500 de lei pentru că nu a respectat măsura izolării iar alți doi au luat câte 1000 de lei amendă pentru că nu au purtat masca în mijloacele de transport în comun. Controalele polițiștilor continuă și în zilele următoare.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 638 de persoane (dintre care 597 adulți și 41 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 483 de persoane, iar 50 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea un număr total de 4 persoane au fost re-infectate dintre cele care au fost vindecate și externate, până în prezent.

„La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1016 persoane izolate și 26 persoane în carantină. Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de 26 iunie, polițiștii sibieni au verificat 883 de persoane și 7 SC/PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. A fost identificată o persoana care nu a respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 2.500 de lei. Polițiștii locali au verificat 283 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, in mijlocul de transport pe toată durata călătoriei”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 105 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 97 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...