piata mica fara masini 1

Piața Mică se eliberează de mașini. Încetul cu încetul, întreaga zonă istorică va deveni pietonală. Fără autoturisme, centrul pare acum mult mai aerisit. 

Locurile de parcare dintre zidul cetății care mărginește strada Ocnei (Podul Minciunilor) și Muzeul Franz Binder au fost desființate. De asemenea, au fost dezafectate și locurile de parcare din centrul acestei părți a Pieței Mici. În total, vorbim despre încă 18 locuri.

Acum, în Piața Mică, au mai rămas 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participanților la cununiile civile oficiate la Casa Căsătoriilor din Piața Mică nr. 22, doar în intervalul orar în care se oficiază. piata mica fara masini 3

piata mica fara masini 2

„Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv și trebuie să continuăm să facem pași concreți pentru a scădea nivelul de poluare generat de autovehicule. Măsura este justificată de încă un motiv: eliberând aceste locuri de parcare, sibienii și turiștii se vor putea bucura de terase și vor putea trece mai ușor din Piața Mică spre Piața Huet, prin pasajul pietonal”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în cursul săptămânii trecute.

Direcția Tehnică și Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa în următoarele zile de ștergerea marcajelor și de instalarea pilonilor de piatră care să protejeze noua zonă pietonală.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns