Hotelul Ibis din Sibiu dispare – Apare un alt brand în locul lui

12.560

Hotelul Ibis din Sibiu dispare. În locul lui apare un brand nou care se va deschide, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Decizia a fost luată după ce lanțul Continental Hotels și grupul Accor au decis să încheie acordul de management semnat în urmă cu 20 de ani. 

Patru hoteluri din țară, proprietate a Continental Hotels, nu vor mai opera sub brandul Ibis, începând cu 1 iulie. Printre ele se numără și cel din Sibiu, care rămâne închis încă jumătate de an, scrie Ziarul Financiar.

„Începând cu data de 1 iulie, hotelurile Ibis preluate vor fi închise pentru aproximativ 4 – 6 luni în vederea efectuării unor lucrări de renovare şi reamenajare. În urma acestui proces cele 4 hoteluri vor fi rebranduite astfel: hotelurile Continental Forum Bucureşti şi Continental Forum Constanţa vor funcţiona sub un standard de patru stele, în timp ce MyContinental Bucureşti şi MyContinental Sibiu vor reprezenta noul brand de trei stele. Dorim să mulţumim Grupului Accor pentru tot ceea ce am reuşit să realizăm împreună pe piaţa industriei hoteliere din România”, a spus Radu Enache, CEO şi Preşedinte al Continental Hotels S.A., pentru Ziarul Financiar.

Astfel, hotelul Ibis se va numi de acum MyContinental Sibiu și se va redeschide la începutul anului viitor, odată ce vor fi gata lucrările de renovare și reamenajare.

Industria HoReCa, grav afectată de pandemie

Criza provocată de pandemia de COVID-19 la nivel global a paralizat industria HoReCa. Și la Sibiu, hotelierii trec prin momente grele și încearcă să-și revină după trei luni în care nu au avut deloc încasări.

„Din păcate, hotelierii sunt puternic afectați de pandemia de coronavirus. Hotelul Ibis râmâne închis. Probabil se va deschide anul viitor. Asta înseamnă o scădere a numărului locurilor de cazare din oraș dar și zeci de oameni care rămân fără locuri de muncă. E trist dar cred că vor urma și alții care nu vor mai avea resursele necesare să își reia activitatea anul acesta. Probabil că numai anul viitor vom putea vorbi de o revenire a industriei, și la nivel local dar și la nivel național”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, reprezentantul unei agenții de turism din Sibiu, în urmă cu două săptămâni.

Sursa: Ziarul Financiar

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi