weekend cu băutură la sibiu – peste 500 de amenzi aplicate în patru zile
Foto: arhivă

Polițiștii sibieni au constatat zece infracțiuni la regimul rutier, au reținut 43 de permise de conducere, au retras 18 certificate de înmatriculare și au aplicat 564 de sancțiuni contravenționale în valoare de 176.000 de lei în weekend. 

Astfel, în perioada 26 – 29 iunie polițiștii sibieni au depistat mulți șoferi băuți în trafic.

„La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 22,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Șura Mare”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al  IPJ Sibiu. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică noapte, în jurul orei 00,30, pe raza comunei Chirpăr, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, domiciliat în comuna Nocrich. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La scurt timp, tot duminică noapte, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Regele Ferdinand de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Rășinari. „Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge”, mai spune Welter. Pe numele rășinăreanului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

Ultima oră

Comentariul meu