bac
foto: arhivă

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat arată că în județul Sibiu s-au obținut note mai mari față de anii trecuți. În 2019, niciun elev nu a obținut media 10, iar în anul 2018 doar doi au luat nota maximă.

Șapte elevi din județul Sibiu au reușit, anul acesta, să obțină media zece la examenul de Bacalaureat. Aceștia au absolvit la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Potrivit edu.ro, 494 de elevi din județul Sibiu au reușit să obțină medii peste 9. De asemenea, în total, 1.836 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat.

Din primele rezultate reiese că cele mai mari note au fost obținute de elevi absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu și ai Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu. Note bune au fost și la Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal” Sibiu, dar și la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Rată de promovare mare la Sibiu

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în patru județe din țară, dar și în Capitală. În județul Sibiu, rata de promovare este de 71.8%, situându-se printre județele „fruntașe”. Mai exact, Sibiul este al doilea județ, după Cluj, cu cea mai mare rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați, scrie Digi24.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns