Rezultatele de la Bac 2020 – Zero la sută promovabilitate pentru un liceu din județul Sibiu

0 12.871

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, la nivelul județului Sibiu, este de 71,8% Din sesiunea curentă, rata de promovare este 78,23%, iar din sesiunile anterioare, 37%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 4,46%

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1 836 de candidați, dintr-un total de 2 557 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1 725 de candidați sunt din promoția curentă, iar 111 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 148 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Elevii de zece ai Sibiului

 • 7 candidați au obținut media generală 10;
 • 58 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
 • 23 candidați au obținut nota 10 la proba de Istorie;
 • 35 candidați au obținut nota 10 la proba de Matematică;
 • 69 candidați au obținut nota 10 la proba de Biologie;
 • 2 candidați au obținut nota 10 la proba de Chimie;
 • 15 candidați au obținut nota 10 la proba de Fizică;
 • 17 candidați au obținut nota 10 la proba de Geografie;
 • 15 candidați au obținut nota 10 la proba de Informatică;
 • 23 candidați au obținut nota 10 la proba de Logică și argumentare;
 • 1 candidat a luat nota 10 la proba de Psihologie

Niciun elev nu a luat Bac-ul la un liceu din Târnava

La nivelul județului Sibiu nu există unități de învățământ cu procent de promovabilitate de 100%, iar o singură unitate de învățământ are un procent de promovabilitate de 0% (Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava, unde 2 candidați au susținut examenul de Bacalaureat).

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77,8%), Sibiu (71,8%), Iași (71,4%),
Brașov (71%), Bacău (70%).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

La nivel național, rata de promovare este de 62,9%, pentru promoția curentă rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoțiile anterioare 25.00%.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Când se depun contestațiile

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Informații detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 (înainte de contestații), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.