Stadiul autostrăzii Sibiu-Făgăraș – Detalii de la ministrul Transporturilor

0 2.822

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vine cu detalii despre stadiul secțiunii Sibiu – Făgăraș parte în autostrada Sibiu Brașov. Informările vin la cererea deputatului Ovidiu Ganț.

Autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov este prevăzută în Master Planul General de Transport al României, aprobat prin H.G. 666/2016 cu denumirea generică Autostrada Transilvania A3, se arată în informarea ministrului Transporturilor.

„Autostrada Sibiu-Brașov este împărțită în două secțiuni, Sibiu-Făgăraș și Făgăraș-Brașov. CNAIR implementează în prezent contractul de servicii privind Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș. Pentru sectorul Brașov (Cristian) – Făgăraș este necesară completarea Studiului de Fezabilitate (actualizat în 2008) în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare, pentru asigurarea conexiunii în zona Făgăraș a celor două secțiuni de autostradă, cât și pentru realizarea conexiunii în zona Cristian la secțiunea de autostradă Predeal – Cristian (Ghimbav), parte a autostrăzii București-Ploiești-Brașov”, se arată în răspunsul ministerului Transporturilor către deputatul Ovidiu Ganț.

Stadiul pentru cele două secțiuni, potrivit ministrului Transporturilor

Autostrada Sibiu – Făgăraș: Prestatorul a predat o parte din documentația aferentă Studiului de Fezabilitate final, asupra căruia a primit observații și solicitări de completare. Ultimele activități rămase de finalizat de către Prestator constau în predarea Studiului Geotehnic, a Studiului privind ocuparea terenurilor și Evaluarea impactului asupra mediului. Procedura de obținere a acordului de mediu este în derulare. Memoriul de prezentare, elaborat conform conținutului cadru (…) a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu în data de 26.05.2020. Termenul de finalizare a contractului este în luna februarie 2021.

Autostrada Brașov – Făgăraș (Cristian): În prezent, în cadrul CNAIR S.A. este în analiză documentația existentă pentru Secțiunea 1A (Cristian – Făgăraș) a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, în vederea pregătirii procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii de proiectare pentru completarea documentațiilor existente.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...