Topul celor mai bune licee din Sibiu – Cine conduce în clasament

5.765

Pe primele locuri în topul liceelor din Sibiu se află trei colegii care își dispută de ani buni primul loc în clasament. Este vorba despre colegiile naționale „Octavian Goga”, „Gheorghe Lazar” și „Samuel von Brukenthal”.

Anul acesta, înainte de soluționarea contestațiilor, clasamentul este condus de Colegiul Național „Octavian Goga”, care anul trecut era pe locul trei. Acum se află pe primul loc în topul liceelor sibiene, cu un procent de promovabilitate de 99,54% și cele mai multe note de 10. Patru elevi au luat nota maximă la examenul de Bacalaureat.

“Rezultatele sunt cu atât mai meritorii anul acesta, având în vedere contextul deosebit al examenului și al întregului an scolar. Ei au fost extrem de activi în perioada pandemiei și au fost responsabili, au intrat online la toate disciplinele și au venit la pregatire. 170 de elevi de clasa a XII-a au fost înscriși la pregatire. Este în primul rând o reușită a lor,  dar aș vrea să le mulțumesc și părinților. A fost primul an în care parteneriatul părinti – școală a fost unul extrem de important și a contat foarte mult. Au avut o atitudine extraordinară părinții și mă înclin în fața acestei atitudini. Sunt extrem de mulțumită și de fericită. Mă bucur că valoarea liceului nostru este reconfirmată și anul acesta”, declara Laura Florentina Dumitru, directorul Colegiului Național „Octavian Goga”, pentru Ora de Sibiu.

Pe locul doi se află Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” cu un procent de promovabilitate de 99,13% și nicio notă de 10. Colegiul Național „Gheorghe Lazar” a trecut pe locul trei cu un procent de promovabilitate de 96,56% și două note de 10 la BAC. Clasamentul s-ar putea schimba însă după contestații.

Anul trecut, pe primul loc s-a aflat Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” cu un procent de promovabilitate de 100%, urmat de Colegiul Național „Gheorghe Lazar” și de Colegiul Național „Octavian Goga”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.