fbpx

Cazurile pacieneților din Sibiu reinfectați cu COVID19 – Anticorpii nu îi protejează

0 1.478

⇓ Ascultă știrea ⇓

Șase persoane s-au reinfectat cu coronavirus la Sibiu și au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Medicii sunt îngrijorați de cazul unei femei de 49 de ani, care a făcut reinfecția cu o formă severă de insuficiență respiratorie acută și este internată la terapie intensivă.

„La Sibiu, sunt 6 pacienți cu reinfecție, patru au fost externați.

Doi sunt încă spitalizați. O problemă deosebită este ultimul caz, o femeie de 49 ani, care face reinfecție ca formă severă cu insuficiență respiratorie acută, necesitând supravegherea în ATI. Ceilalți au evoluat favorabil.

Nu pot spune dacă e vorba de o tulpină modificată, pentru că nu am avut tulpina inițială, ca să facem secvențierea genomică și să comparăm tulpinile. Pacienții au în totalitate anticorpi care confirmă că au trecut printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, asta sugerează o posibilă reinfecție cu o tulpină modificată.

Dacă e una și aceeași tulpină, poate fi formă mai ușoară, dar dacă sunt tulpini diferite, anticorpii nu protejează încrucișat față de cea de-a doua tulpină. Tot ce se întâmplă ne face să concluzionăm că există riscul de reinfecție, probabil nu o singură reinfecție.

Sunt foarte multe modificări ale tulpinilor la nivel mondial.

Sfatul meu este: protecția individuală, masca trebuie să fie un obicei care să fie de acum încolo în fața oricărei pandemii cu transmitere respiratorie, distanțarea socială care să protejeze indiferent dacă oamenii au trecut sau nu prin infecție cu coronavirus”, a explicat la Digi24 şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, conferențiar universitar doctor Victoria Bîrluţiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.