Schimbări controversate la Codul Rutier – Șoferii pot folosi tableta la volan, dar nu telefonul

0 960

Modificări legislative majore la Codul Rutier. Potrivit ultimelor clarificări, șoferii pot folosi tableta atunci când se află la volan, dar nu și telefonul. 

Ultimele modificări legislative aduc mai multă furtună decât liniște, scrie Digi24. Anumite dispozitive pot fi folosite în trafic de șoferi. Tableta, de pildă. În schimb, vorbim de o amendă care poate pleca de 500 de lei pentru folosirea telefonului mobil.

Pe lângă această modificare, și circulația autobuzelor pe șinele de tramvai în București este reglementată. Unele propuneri au rămas, însă, în dezbatere. Este vorba despre obligativitatea celor care vor să obțină permis de conducere să aibă zece clase, dar și despre șoferii care au deficiențe de auz.

„Vorbim despre obligativitatea celor care doresc să obțină permisul de conducere de a deține cel puțin 10 clase dar și despre introducere unor teste și examene medicale suplimentare pentru șoferii în vârstă. Niciuna din prevederi nu au intrat în vigoare de la 1 iulie”, spune Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor.

Oficialii spun că o altă reglementare se referă la șoferii care au deficiențe de auz. Ei sunt îndrumați să semnaleze acest lucru celorlalți conductori printr-un sticker special care va fi lipit pe lunetă.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.