Când se deschid restaurantele – Declarația făcută de Ministrul Sănătății

2.245

În cadrul unei conferințe de presă de după după întâlnirea de lucru a premierului Ludovic Orban cu miniștrii și șefii de instituții cu atribuții de control în contextul crizei COVID-19, Nelu Tătaru a spus când și în ce condiții se va permite deschiderea restaurantelor.

Ministrul Sănătății a declarat că numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultima perioadă, iar dacă evoluția pandemiei va continua în același ritm, deschiderea restaurantelor nu va fi permisă prea curând, conform Digi 24. „Evaluăm fiecare creștere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul a mai amintit că România se află la trei săptămâni de creștere constantă a numărului de cazuri. „Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății și-au asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care și-au dat acordul pentru deschiderea unor agenți economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecție”, a mai spus Tătaru.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.