fbpx

Rețetă de succes la Sibiu – Spectacole de teatru la care participă o singură familie

401

Pandemia de COVID-19 marchează o premieră pentru teatrele din Sibiu, unde au apărut spectacole de succes, cum este „Cenuşăreasa. Doar o poveste?”, care se joacă în aer liber, iar publicul este format doar de membrii unei singure familii, ca măsură de prevenţie a răspândirii noului coronavirus.

Spectacolul pentru copii, „Cenuşăreasa. Doar o poveste?” a avut prima reprezentaţie vineri dimineaţa, când au fost prezenţi trei spectatori, o mamă cu cele două fetiţe. Practic, acest gen de spectacole exclusiviste din cauza pandemiei, care pot fi urmărite în aer liber, se joacă doar la Teatrul „Gong” din Sibiu, singura instituţie teatrală din municipiu care a reuşit să ofere publicului spectacole în curtea interioară unde a amenajat o scenă.

Interesul publicului este atât de mare pentru spectacolele de la „Gong”, în aer liber, încât au fost epuizate toate biletele pentru spectacolele care au loc de vineri până duminică, inclusiv.

„Interesul e mare. Este a treia săptămână în care jucăm în formula asta şi am reuşit să vindem toate biletele de fiecare dată. Probabil că aşteptau (să jucăm n.r.). Sunt convins că sunt şi mulţi cărora le e frică, pentru că suntem încă în pandemie, dar în acelaşi timp îşi doresc să vină la Teatrul „Gong”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de producţie al Teatrului „Gong”, Mircea Corcoveanu.

Potrivit sursei citate, spectacolele de teatru jucate în aer liber din cauza pandemiei sunt „o soluţie de compromis”.

„E o soluţie de compromis. E felul nostru de a merge mai departe, de a continua ideea noastră de teatru pentru copii şi tineret. E o soluţie pe termen scurt. Nu o văd aplicată pe termen lung, o să fie şi frig afară, este meteo dependentă şi nu putem să facem lumini afară, luminile sunt partea importantă a unui spectacol, a atmosferei, un spectacol în aer liber este un spectacol de animaţie, un spectacol pentru copii care mai foloseşte şi efecte de lumină şi este ce putem face deocamdată. Ne bucurăm să facem asta”, a explicat Mircea Corcoveanu.

Cele mai multe familii consideră un privilegiu că merg la teatru cu copiii şi, practic, actorii le oferă un spectacol doar lor.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 4 iulie, de la ora 10,00, premiera spectacolului „Cenuşăreasa. Doar o poveste?” în regia Avei Labadi Megyes. Actorii Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenuşăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Aˆva Labadi, pe ritmuri muzicale şi cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale şi al bucuriei inocente.

Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia unor artişti importanţi ca scenograful Dio Zoltan, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cari Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Angela Paskuy, Claudia Stuhler, Adrian Prohaska şi Jeno Major.

Versiunea în limba germană a spectacolului a avut premiera anul trecut, pe data de 12 septembrie. Spectacolul este prezentat în limba română, are o durată de aproximativ 45 de minute şi se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Având în vedere contextul epidemiologic, la o reprezentaţie vor participa doar membrii aceleiaşi familii, astfel încât să nu existe niciun risc de interacţiune între copii din grupuri străine.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.