Ajutor financiar de la Consiliul Județean pentru Aeroportul Internațional Sibiu – Pandemia i-a lovit în plin

547

Proiectul privind aprobarea rectificării bugetare ce va fi dezbătut în ședința extraordinară de la Consiliul Județean, luni, 6 iulie, prevede o suplimentare a bugetului Aeroportului Internațional Sibiu cu 1,7 milioane de lei. Din cauza pandemiei de coronavirus, traficul aerian a scăzut cu 95% în perioada martie – iunie.

Consiliul Județean Sibiu acordă, prin rectificare bugetară, un ajutor financiar în valoare de 1.790.000 lei Aeroportului Internațional (AIS) Sibiu. Suplimentarea bugetară are ca scop, asigurarea finanțării cheltuielilor de exploatare aferente activităților neeconomice, ca urmare a impactului financiar negativ asupra situației financiare a aeroportului, generată de pandemia de coronavirus.

Proiectul privind aprobarea rectificării bugetului local al Judeţului Sibiu, va fi dezbătut în ședință extraordinară a CJ Sibiu, luni, la capitolul transporturi.

La începutul acestei luni, Aeroportul Internațional Sibiu a depus o cerere de finanțare privind suplimentarea cu 1,7 milioane de lei a sumei de 2 milioane, alocată anul acesta de către CJ Sibiu din bugetul local.

Conducerea aeroportului sibian a prezentat și un plan de măsuri de redresare. Printre acestea, se numără elaborarea unui plan de acțiune comun al patronatului și sindicatelor, pentru asigurarea predictibilității cheltuielilor cu resursa umană, reducerea cheltuielilor cu lucrările de refacere a rambleului, renegocierea contractelor pentru utilități și servicii, atragerea de noi operatori economici precum și obținerea unor ajutoare de la stat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.