Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au polița RCA în original

0 2.098

Anunț important pentru toți șoferii din România. Ce document este obigatoriu să prezinți în format original, în cazul unui control rutier.

Cei care au polițele RCA în format electronic riscă acum amenzi usturătoare, anunță Antena 3.  Asiguratorii vor trebui să dea șoferilor polițele cu semnătură și ștampilă în original. În caz de accidente sau de simple controale în trafic, șoferii nu vor mai putea prezenta actele doar pe telefon sau imprimate. Sancțiunile pot ajunge și la 2.000 de lei. Practic, din momentul în care este emisă polița RCA agenții de asigurare au la dispoziție cinci zile pentru a comunica datele în așa fel încât acestea să fie incluse într-o bază electronică ce aparține Biroului Asiguratorilor auto.
Asta înseamnă că polițiștii au acces la această bază de date în momentul în care șoferul prezintă un contract de RCA electronic, însă un deputat PNL a solicitat Poliției Române și ASF să comunice cu exactitate ce se întâmplă dacă șoferii vor prezenta un contract de RCA online și asta fiindcă acesta nu conține ștampilă și semnătură în original.
Potrivit Poliției Române, șoferii trebuie să prezinte documentul fizic. Doar așa poate dovedi că a încheiat o poliță de asigurare RCA. În caz contrar, șoferul ar putea fi sancționat cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.

Sursa: Antena 3

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.