Mall-urile din Sibiu – Primele din Transilvania certificate internațional pentru măsurile anti-COVID

1.687

Promenada și Shopping City Sibiu sunt primele centre comerciale din Transilvania certificate internațional pentru măsurile de prevenție Covid-19. Atestarea a fost primită din partea experților Safe Shopping Centers (SSC), companie independentă din Suedia ce acreditează siguranța centrelor comerciale pe plan internațional.

Încă de la repornirea activității, pe 15 iunie, cele două centre comerciale au adoptat un plan de măsuri de protecție sanitară pentru sporirea siguranței vizitatorilor, dezinfectarea constantă a centrului comercial și asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri.

„Printre măsurile implementate menționăm: instalarea de totemuri cu dezinfectant pentru mâini, acționat pe baza unui mecanism automat, cu senzor, pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire și în zonele aglomerate, aerisirea periodică a mall-ului, în mod natural, controlul traficului și al fluxurilor prin culoare de delimitare în zonele unde se creează aglomerație și benzi de igienizare nanoseptice pentru zonele frecvent atinse. Purtarea măștii de protecție de către toți angajații și clienții este obligatorie și au fost implementate măsuri pentru verificarea temperaturii de către personal avizat la fiecare intrare în mall. Pentru a preveni crearea aglomerațiilor în centrul comercial va fi asigurată distanțarea socială de minimum 2 metri, pentru un shopping responsabil și în siguranță, mai ales că designul centrelor comerciale se bazează pe spații generoase și deschise, care permit natural distanțarea socială”, transmit reprezentanții celor două centre comerciale.

Experții în managementul riscului au realizat un audit complex înainte de a emite aceste certificări și au vizitat cele două centre comerciale prin intermediul unui tur virtual, transmis în timp real, pentru a examina măsurile de siguranță.

Măsurile de siguranță, implementate pentru sănătatea clienților și angajaților, sunt similare în toate centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle. Astfel, în acest moment, la nivel de grup au fost evaluate ca fiind conforme normelor de prevenție de către experții Safe Shopping Centers și următoarele centre comerciale din România: Mega Mall București, Promenada București,  Shopping City Timișoara, Shopping City Sibiu și Promenada Sibiu .

Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România.

Cu o suprafață închiriabilă de 42.200 de metri pătrați, Promenada Sibiu găzduiește peste 150 de magazine și spații comerciale, un cinematograf cu 9 săli, peste 2.600 mp de food court și 1600 locuri de parcare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.