sibiu centru coronavirus 28
FOTO: arhivă

Aproape 140 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate duminică, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Proprietarul unei terase din Sibiu a primit o amendă usturătoare, din cauză că între mese nu era păstrată distanța. 

Controale la terase, în piețe și în magazine

„Activitățile ample, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 5 iulie, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Polițiști, jandarmi, cadre I.S.U. Sibiu, polițiști locali, precum și reprezentanți ai A.N.P.C., Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în data de 05.07.2020 au efectuat opt controale în urma cărora s-au aplicat 9 sancțiuni (avertismente). Au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 153 de persoane, 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 8 mijloace de transport în comun.

Patronul unei terase din Sibiu, amendat

Polițiștii sibieni au depistat, de asemenea, 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei. Totodată, o societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Amenzi pentru nerespectarea normelor COVID

„De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, pe linie economică a fost aplicată 1 sancțiune contravențională, iar pentru alte fapte incriminate de legile în vigoare au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale”, mai spune Andreea Ștefan.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Și în urma verificărilor efectuate de ANPC, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În total, în cursul zilei de 5 iulie au fost aplicate 144 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. Sa vedeți ce “bine” sunt amenajate “terasele” cu mici din Targul de mașini! De fapt tot târgul! Nici pomeneala de distanțare sociala sau de vreo masura implementata! în cazul asta nu se sesizează nici o instituție abilitata?!