cover alamor
Sursa foto: Fundația Polisano

Un băiat de 11 ani din localitatea Alămor a fost salvat de medicii sibieni de la Spitalul European Polisano. Acesta aștepta să fie operat din martie, de o echipă de medici din Germania care nu a mai putut ajunge la Sibiu din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

O malformație congenitală a inimii a oprit în loc viața lui Samoilă

Zilele trecute au fost foarte zbuciumate pentru Samoilă, un băiat de 11 ani, din Alămor și mama lui care i-a fost aproape în fiecare secundă. Băiatul suferea de o malformaţie congenitală a inimii, care se înrăutăţea de la an la an și avea nevoie urgent de o operație pe cord.

„Prevăzusem să îl operăm cu ajutorul echipei medicale din Stuttgart în luna martie, dar restricţiile de circulaţie impuse de Covid 19 ne-au dat planurile peste cap. Lista de aşteptare la unul dintre spitalele de stat care operează malformaţiile cardiace pediatrice era prea lungă, de aceea dr. Anca Mandache şi echipa locală din Sibiu au hotărât să-i dea o şansă la viaţă lui Samoilă. Acesta locuieşte în comuna Alămor din judeţul Sibiu împreună cu 3 fraţi, iar părinţii lui nu îşi permit să achite costul intervenţiei”, au scris reprezentanții Fundației Polisano, pe pagina de socializare.

alamor 2

alamor 1
FOTO: Fundația Polisano

Medicii sibieni iau reparat inima

Cu ajutorul Fundaţiei Polisano, Samoilă a fost operat joia trecută la Sibiu, aproape de casă, la Clinica Polisano.

Curajul şi dorinţa lui de a se repune cât mai repede pe picioare l-au ajutat să se recupereze într-un timp record, iar luni a fost externat, în mai puţin de o săptămână de la operaţie. Cu ursuleţul de pluş în braţe şi însoţit de mama lui, vizibil uşurată, Samoilă şi-a luat rămas bun de la echipa medicală care i-a reparat inima.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns