O româncă infectată cu coronavirus s-a plimbat trei zile prin Grecia ca să nu își strice vacanța

2.606

O româncă infectată cu noul coronavirus s-a plimbat trei zile prin Grecia și a ignorat protocoalele instituite de Guvernul elen. Aceasta le-a spus autorităților că nu a vrut să își strice vacanța.

Românca a venit în Grecia cu intenția de a petrece vacanța pe insula Creta. Ea a fost testată pentru coronavirus, așa cum prevăd protocoalele instituite de Guvernul elen, pe Aeroportul Heraklion. De aici, a mers la hotelul unde avea rezervarea, pentru a aștepta, 24 de ore, rezultatul, scrie Digi FM, care citează greekreporter.com.

Ajunsă la hotelul rezervat, românca a aflat că acesta a fost închis și a găsit altul disponibil, însă nu a anunțat autoritățile elene, care nu au găsit-o când au venit să o informeze că testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

Când în sfârșit au găsit-o pe turista din România, oficialii eleni au aflat că aceasta nu a stat deloc în izolare, ci a mers să exploreze insula, sfidând instrucțiunile care i-au fost date în Aeroportul Heraklion, la sosire. Femeia le-ar fi spus autorităților elene că pur și simplu nu a vrut să își strice concediul și că a călătorit în jurul insulei Creta timp de aproximativ 72 de ore, până când a fost găsită și convinsă să meargă în carantină.

Acesta a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a venit la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Românca a fost cazată într-unul dintre hotelurile din Hersonissos. Ajunsese în Creta în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București-Heraklion, transmite MAE, precizând că a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea femeii infectate este bună, ea beneficiind de monitorizare medicală.

Sursa: Digi FM

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.