După ploi ne așteaptă vreme caniculară – Cum ne afectează stresul termic

469

Potrivit meteorologilor, fenomenele extreme se vor intensifica și România va fi lovită de un val de caniculă extremă dar și de furtuni severe. „În momentul în care avem stres termic pentru organism, organismul nu mai face față prin a ajunge la un echilibru termic natural”, a spus meteorologul Bogdan Antonescu la Digi24.

„Pe de-o parte, Administrația Națională de Meteorologie comunică mult mai eficient în ceea ce privește furtunile severe, discomfortul termic dar, pe de altă parte, asistăm și la o intensificare a acestor fenomene. O să vă dau un exemplu doar legat de discomfortul termic – de curând am realizat un studiu cu colegii mei de la departamentul în care lucrez și ne-am uitat să vedem ce s-a schimbat în ce privește stresul la care este supus organismul uman, stresul termic, care poate să fie la căldură sau poate să fie la frig.

Ne-am uitat în special la stresul termic la căldură. Deci, valurile acestea, discomfortul termic pe care îl simțim acum în București. Ce-am văzut, începând din 1979 până în 2019, este că numărul de ore de-a lungul anului, cu stres termic a crescut foarte mult. În special în București, uitându-ne la toate orașele mari din Europa. Și nu numai că acest stres termic a crescut ca număr de ore, dar aceste ore tind să fie una după alta”, a spus, la Digi 24,  expertul în fenomene meteo extreme, Bogdan Antonescu.

Citește articolul complet  AICI.
Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi