Turnurile de pe Cetății se deschid după 40 de ani – Cine nu respectă regulamentul ia amendă

428

Două din cele trei turnuri de pe strada Cetății – Turnul Olarilor (datând din secolul XV-XVI) și Turnul Dulgherilor (construit în secolul XIV) – vor fi deschise publicului pentru vizitare și introduse astfel în circuitul turistic. Acestea se redeschid după ce, timp de patru decenii, au fost închise. 

Lucrările de reabilitare a zidului cetății de pe bulevardul Coposu și a celor trei turnuri de pe strada Cetății, o investiție de peste 6 milioane de lei din bugetul local, se apropie de finalizare, a anunțat luni Primăria Sibiu. Două dintre cele trei turnuri se redeschid, după 40 de ani, de la 1 august. Sibienii și turiștii sunt așteptați să le viziteze. Aceștia trebuie să țină cont însă de mai multe reguli.

În acest sens, Primarul Municipiului Sibiu a iniţiat proiectul de hotărâre „Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de vizitare a Turnurilor Dulgherilor și Olarilor, din Sibiu, str. Cetății” care urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la regulmentul publicat pe site-ul primăriei.

Cei care nu vor respecta regulamentul se vor alege cu o amendă. Așadar, potrivit proiectului care urmează să fie supus aprobării, pe timpul vizitării obiectivului turistic sunt interzise:

  • accesul copiilor cu vârstă de până la 12 ani neînsoțiți de către o persoană adultă;
  • accesul cu animale de companie, indiferent de rasă sau mărime;
  • consumul de alimente;
  • fumatul, consumul de băuturi alcoolice, consumul/utilizarea de substanțe halucinogene și psihotropice sau accesul sub influența oricărui tip de substanțe care pot afecta capacitățile motorii și cognitive;
  • aplecarea peste balustradă;
  • aplicarea de graffiti.

„Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament atrage după sine răspunderea materială, contravențională sau penală după caz”, se arată în proiectul de hotărâre. Astfel, cei care nu respectă regulile pot fi sancționați contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.