Iohannis, despre o nouă stare de urgență – „Nu îmi doresc să introducem restricții”

0 2.324

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ia în calcul revenirea la starea de urgență, dacă numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească. Acesta a spus, însă, că nu își dorește să introducă restricții. Declarațiile șefului statului vin după ce autoritățile au confirmat 555 de infectări noi în ultimele 24 de ore.

„Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, putem să revenim la restricţii. Dar eu nu îmi doresc această cale. Haideţi să respectăm actualele măsuri”, a declarat Iohannis, într-un apel către cetățeni.

Klaus Iohannis a spus că nu își dorește să introducă măsuri restrictive, însă face apel la români să respecte normele în vigoare.

„Riscăm în primul rând să ne îmbolnăvim. Și asta e mai grav decât starea de urgență sau alertă. Trebuie să fim foarte conștienți. Cu toții ne dorim să ne reluăm viața normală, dar nu se poate încă. Suntem încă în pandemie. Va mai dura până când ne reluăm viața normală. Nu putem să închidem țara și să plecăm altundeva. Aici e viața noastră. Nu vorbim de măsuri pur administrative, ci de o situație de pandemie foarte periculoasă. Este foarte clar că situația în care ne aflăm este îngrijorătoare. Dacă situația se înrăutățește atunci putem reveni la măsuri mai restrictive. Eu nu îmi doresc asta, haideți să respectăm normele în vigoare”, a spus șeful statului.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.