masca autobuz
foto: arhivă

Polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Societățile comerciale din Sibiu, verificate

A fost verificat, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

„În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie a.c., ieri au fost angrenate în acțiuni 208 efective de poliție și poliție locală, care au desfășurate acțiuni de verificare a 5 societăți comerciale, fiind vizate totodată atât localuri de alimentație publică, cât și mijloace de transport în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Amenzi de 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii

Au fost verificate 15 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost verificate mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru lipsa purtării sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei.

Controale la aeroport

Personalul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene în cooperare cu polițiștii de frontieră de la Sectorul Politiei de Frontieră al Aeroportului Sibiu au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost avertizate verbal 2 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție (purtarea măștii în spațiile publice închise respectiv aerogară – art. 1 pct. 1 din H.G. 476/2020)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a efectuat, de asemenea, în cursul zilei de ieri, 07.07.2020, un număr total de 12 controale, fără a constata abateri.

Prefectura Sibiu reamintește că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

Comentariul meu

Lasă un răspuns