Zuckerberg acuzat că i-a permis lui Trump să posteze mesaje care incitau la violență – Ce a scris președintele SUA pe Facebook

⇓ Ascultă știrea ⇓

Facebook a permis publicarea unor mesaje postate de președintele american Donald Trump care puteau descuraja votul sau care incitau la violenţă împotriva cetăţenilor ce manifestau împotriva rasismului, pe motiv că respectivele mesaje nu încalcă regulile și condițiile de utilizare ale Facebook. Rețeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg a luat, astfel, decizii „problematice” şi „bulversante” în materie de drepturi civice, în privinţa mesajelor lui Trump, conform unui audit independent derulat la solicitarea Facebook, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Mesajele respective, publicate de președintele Trump, au „încălcat clar” condiţiile de utilizare a Facebook, susțin autorii auditului.

De asemenea, adoptate la cel mai înalt nivel, aceste decizii „au relevat o deficienţă majoră în înţelegerea şi aplicarea de drepturi civice de către Facebook”.

Grupul Facebook „nu a încercat să primească expertiza unor specialişti de drepturi civice şi să o aplice aşa cum ar fi trebuit să o facă”, îşi exprimă regretul autorii auditului.

În schimb, Twitter a ales să semnaleze aceste postări ale preşedintelui şi să îşi atenţioneze abonaţii că ele încalcă regulile sale.

„În acest stadiu al istoriei, autorii auditului se tem ca aceste câştiguri să nu fie mascate de decizii problematice şi bulversante pe care Facebook le-a luat, ceea ce reprezintă regrese mari pentru drepturile civice”, se arată în raport.

În plus, Facebook gestionează chestiunile legate de drepturile civice încă prea des „ca reacţie” la un eveniment şi „în funcţie de circumstanţe”.


Donald Trumpfacebookmark zuckerberg
Comentarii (0)
Comentează