Terasele, centrele comerciale și autobuzele din Sibiu luate la puricat – S-au dat câteva avertismente

0 653

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Terasele din Sibiu, verificate

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

Avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție

În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie, miercuri au fost angrenate în acțiuni 247 efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, care au desfășurat acțiuni de verificare a 5 societăți comerciale, fiind vizate totodată atât localuri de alimentație publică, cât și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 5 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost verificate mijloacele de transport în comun. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii au făcut verificări și la aeroport

„Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au  efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost avertizate verbal 2 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție (portul măștii in spațiile publice închise respectiv aerogara – art. 1 pct. 1 din H.G. 476/2020). De asemenea au fost efectuate verificări, în același context si la o societate comercială din incinta aeroportului, fără a fi identificate nereguli”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.