Ce putem face în acest weekend la Sibiu

775

În acest sfârșit de săptămână, vremea ține cu noi. Meteorologii anunță că mercurul din termometre va indica o temperatură cuprinsă între 27 și 32 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că este vremea perfectă pentru a petrece un weekend cu familia sau între prieteni.

Așa cum Sibiul prinde mai multă viață în weekend, vă prezentăm câteva activități și evenimente de care vă puteți bucura în zilele ce urmează.

Festivalul Astra Multicultural din Muzeul în aer liber

Timp de patru zile, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului gospodăriile din muzeu vor fi animate din punct de vedere cultural prin ateliere interactive, muzică și dansuri, meșteșuguri și un maraton gastronomic. Evenimentul se va desfășura între orele 8:00 – 20:00 . Prețul biletelor fiind de  25 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi sau studenți. Programul complet poate fi descărcat AICI .

Street Delivery Sibiu

O nouă ediție a evenimentului Street Delivery Sibiu va avea loc în perioada 10-12 iulie în Piața Schiller și pe strada Arhivelor. Ediția din acest an, ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Participanții vor fi provocați să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză.

Teatrul GONG

În acest weekend, Teatrul Gong din Sibiu așteaptă toți doritorii la spectacolul „Puiul de lebădă”, o adaptare după „Rățușca cea urâtă”. Povestea este scrisă de autorul de literatură pentru copii, Hans Christian Andersen. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani și se va desfășura în c urtea interioară a teatrului. Evenimentul va avea loc în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu începere de la ora 10:00 și 18:00 Prețul biletului este de  50 lei și este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de 10 persoane.

Cotton Pub Sibiu

Restaurantul Cotton este una dintre cele mai prielnice locații cu care se poate mândri Sibiul. La Cotton Pub vei găsi un loc în care atmosfera relaxantă și vibe-ul tineresc se aliază perfect pentru a te cuceri. Normele de igienă sunt bine puse la punct, meniul este variat și muzica bună. Aceste aspecte cu singuranță vor construi o temelie puternică pentru un weekend reușit.

Arka Park Păltiniș

Pentru pasionații de adrenalină și de senzații tari, parcul de aventură din Păltiniș este opțiunea perfectă. Arka Park este situat în inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, în superba zonă a staţiunii Păltiniş. Este locul ideal pentru a petrece o zi în aer liber, practicând activități sportive și bucurându-te de aerul curat și de priveliștea minunată. Aici regăsiți trasee care sunt marcate pe culori și pornesc de la cele ușoare pentru copii, până la cele de dificultate mare, destinate celor experimentați intr-ale cățăratului. Tirolianele sunt și ele pe grupe de vârstă și dificultate, iar pentru cei mici există și un loc de joacă special amenajat. Taxa de acces pentru adulți este de 55 lei / 3 ore, elevii și studenții vor scoate din buzunar 50 lei / 3 ore, iar copiii sub 14 ani vor achita 45 lei / 3 ore.

Grădina Zoologica din Sibiu

Situată în inima pădurii Dumbrava, Grădina Zoologica din Sibiu este locul perfect pentru a petrece o zi de weekend cu familia. Copiii sunt încântați de posibilitatea de a explora și a vedea in realitate reprezentanții speciilor animale pe care le văd la televizor sau în desenele animate. Grădina adăposteşte peste 260 de exemplare din 63 de specii diferite. Pe lângă familiile cu copii, locația este pretabilă și pentru grupurile de prieteni sau chiar cupluri, care au posibilitatea de a închiria o bărcuță și de a savura priveliștea naturii. Tarifele sunt de 3 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi, sudenți și pensionari, iar copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Ştrandul Aqua Club Elatis din Avrig

Un loc perfect pentru o zi liniștită de vară este Ştrandul Aqua Club Elatis din Avrig. Această locație prielnică este situată la doar câteva minute de Sibiu şi ne oferă toate facilitățile de care am avea nevoie pentru relaxare. Tarifele de acces au rămas nemodificate, acestea reprezentând 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și studenți.

Ştrand Vestala Veștem

O altă opțiune pentru zilele însorite de vară este piscina de la Veștem. Cu o temperatură a apei numai bună pentru scăldat, aici puteți petrece o zi sau chiar mai multe în care să uitați de muncă și stres. Prețurile nu au suferit modificări, acestea fiind de 20 de lei pentru adulți pe timpul săptămânii și 25 în weekend, iar pentru copii, tariful este de 5 lei.

Ștrand Tălmaciu

Ștrandul din localitatea Tălmaciu, este și el o alternativă la relaxare și distracţie. Ștrandul este deschis între orele 10:00- 20:00 pe timpul sătpămânii, iar în weekend de la 09:30 până la 20:00. Prețul unui bilet pentru copii până în 15 ani este 15 lei, iar pentru adulți 25 de lei. Copiii sub 6 ani au acces gratuit. În limita stocului, șezlongurile sunt incluse.

Versailles Weddings & Events

La câțiva kilometri de nebunia urbană, înspre Cisnădioara, este situat complexul de agrement Versailles Weddings & Events, care, pe lângă piscină, include și teren de volei pe nisip, teren de fotbal cu piciorul și loc de joacă pentru copii. Piscina se deschide de luni până vineri la ora 9.00 și se închide la ora 20.00. Intrarea este de 40 lei pentru adulți, copii între 5 și 15 ani 20 lei, iar cei pâna în 5 ani nu plătesc. În prețul intrării este inclus un șezlong.

Pensiunea Mai

Pensiunea Mai din zona Curmătură este una dintre cele mai cunoscute și apreciate din județ. Aerul de munte de aici se combină perfect cu o zi la piscină. Pentru piscină tariful este de 30 de lei de persoană, cu șezlong inclus, iar pentru copii se percepe o taxă de 15 lei, iar cei care își doresc să se relaxeze pe un baldachin trebuie să plătească 100 de lei.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.