Înmatriculările și radierile de mașini vor fi simplificate – Declarația Ministrului de Interne

0 780

⇓ Ascultă știrea ⇓

Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor.

Toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document, anunță Digi 24 .
„Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar”, a spus Vela într-o declarație de presă.
„Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a spus Vela.
El a adăugat că și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, vor putea fi făcute tot digital.
„Producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a mai spus Vela.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.