politist amenda proces verbal

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 696 de persoane (dintre care 650 adulți și 46 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 520 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 158 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 104 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie a.c., ieri au fost angrenate în acțiuni 64 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală și reprezentanți ai ITM Sibiu, care au desfășurat acțiuni de verificare a 41 de societăți comerciale. A fost identificată o societate comercială care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 și aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. Au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Efectivele poliției locale au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și au aplicat  3 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, precizăm că, în data de 10.07.2020 s-au efectuat trei controale în urma cărora s-a aplicat o sancțiune (avertisment).

În ceea ce privește verificările efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuate un număr total de 6 verificări în urma cărora au fost aplicate 2 sancțiuni, avertismente.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu