amendă pentru proprietarii unei terase din sibiu - nereguli constatate de autorități

 În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 699 de persoane (dintre care 653 adulți și 46 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 525 de persoane, iar 54 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 166 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 97 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

Ieri, 11 Iulie a.c., au fost angrenate în acțiuni 191 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, reprezentanți ISU, DSP, CJPC, DSVSA, ITM, care au desfășurat acțiuni de verificare a 42 de societăți comerciale și a 12 mijloace de transport în comun.

A fost identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost identificate 7 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

Au mai fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, precizăm că, în data de 11.07.2020 s-a efectuat un control în urma căruia  s-a aplicat o amendă în valoare de 2500 de lei.

În ceea ce privește verificările efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuate un număr total de 3 verificări în urma cărora nu au fost constatate nereguli.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Daca doreste vreun inspector, poate merge si la „terasa” din benzinaria euroil de la iesirea spre Cisnadie. Pe cativa mp au inghesuit 4 mese si plin de scaune in jur, nici vorba de distantare intre mese/scaune.