Amenzi la terase – Mai mulți sibieni buni de plată fiindcă n-au respectat măsurile de protecție

664

Polițiștii sibieni continuă verificările la terase, în mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate. În acest sfârșit de săptămână s-au dat mai multe amenzi celor care nu au respectat măsurile de protecție. 

„Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Amendă de 2.000 lei  – Terasă fără distanță între mese

Duminică au fost angrenate în acțiuni 221 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, care au desfășurat acțiuni de verificare a 130 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse.

A fost identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Amenzi și pentru sibienii care nu au respectat măsurile

De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei. Au mai fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Efectivele de poliție locală au verificat un mijloc de transport în comun și au sancționat o persoană cu avertisment scris pentru lipsa purtării măștii de protecție sanitară.

Controale la aeroport

Personalul SPF Aeroport Sibiu in cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au  efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la 4 societăți comercială din incinta aeroportului, fără a fi identificate nereguli.

În urma verificărilor efectuate de CJPC, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (avertismente).

„Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165”, mai spune Andreea Ștefan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi