STUDIU: Imunitatea împotriva coronavirusului nu ar fi permanentă

0 421

Imunitatea prin anticorpi nu este permanentă și durează doar câteva luni, potrivit unui studiu realizat asupra persoanelor care s-au îmbolnăvit de coronavirus și s-au vindecat. 

Cercetătorii de la King’s College din Londra au studiat felul în care organismul se luptă în mod natural cu noul coronavirus, cum sunt creați anticorpii și cât de mult rămân ei în organism după ce persoana se vindecă de COVID-19, relatează BBC, citat de Digi24.

Aproape toți cei 96 de oameni care au participat la studiu avea anticorpi detectabili care puteau să atace și să neutralizeze coronavirusului, însă nivelurile acestora începeau să scadă la trei luni de la vindecare.

Cercetători spun că nu este încă clar dacă acest declin al numărului de anticorpi înseamnă că persoanele respective sunt din nou vulnerabile la infectare, însă astfel de răspunsuri imunitare pe perioade scurte sunt observate și la alte virusuri cum ar fi răceala obișnuită.

Pe de altă parte, faptul că nu există anticorpi detectabili nu înseamnă, în mod necesar, că organismul nu are imunitate la virus. Anticorpii nu sunt singurii „soldați” pe care organismul îi folosește pentru a se lupta cu o nouă infecție. Există, spre exemplu, și celule T care pot ajuta la lupta împotriva virusului. Astfel de cercetări sunt importante mai ales pentru a ne spune cum ar putea funcționa un potențial vaccin.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.