Acțiune pe Valea Oltului – Mai mulți vitezomani sancționați

0 286

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii vâlceni au acționat, marți, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, împreună cu polițiști rutieri din județele limitrofe, respectiv Sibiu, Argeș, Gorj și Olt. S-au făcut verificări și pe Valea Oltului, acolo unde mai mulți șoferi au fost sancționați. 

Astfel, în cadrul acțiunii care s-a desfășurat în intervalul orar 08.00 – 12.00, au fost angrenați 28 de polițiști rutieri, din județele menționate, care au acționat pe drumurile naționale DN7, DN64 și DN67.

Aceștia au legitimat 184 de persoane și au verificat 179 de autovehicule, prilej cu care au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale, dintre care 147 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Cuantumul amenzilor s-a ridicat la 51.910 de lei. De asemenea, au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 30 pentru viteză și 6 pentru alte abateri.

Acțiunea a fost inițiată de polițiștii rutieri din Vâlcea. Aceștia acționează, zilnic, pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și reducerii numărului şi consecințelor accidentelor rutiere grave.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Conducătorii auto, care au depășit limita de viteză cu peste 50 km/h, au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice – clasa a IV-a de sancțiuni (amenzi de la 1.305 de lei până la 2.900 de lei), fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză.

SFATUL POLIȚIȘTILOR RUTIERI

  • Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile din trafic!
  • De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în deplasare, dintre vehicule.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.