Verificări la sânge în Sibiu – Restaurant amendat cu 10.000 lei

0 7.290

O nouă zi în care polițiștii sibieni, jandarmii și polițiștii locali au făcut controale în Sibiu. Aceștia au verificat dacă sunt respectate măsurile impuse de autorități. 

„În cursul zilei de 14 iulie a.c., 236 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a nouă societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, nefiind identificate nereguli”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Efectivele de poliție locală au verificat și trei mijloace de transport în comun și au sancționat contravențional două persoane cu avertisment scris pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

Amendă de 10.000 lei la un restaurant

În urma verificărilor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), în cadrul a 11 societăți, au aplicat o amenda în valoare de 10.000 lei. „Sancțiunea contravențională în valoare de 10.000 de lei aplicată de DSVSA a fost pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, în cadrul unei unități de alimentație publică, în baza H.G. 984/2005 cu modificări și completări ulterioare, art. 4 pct. a.”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al prefecturii Sibiu.

De asemenea în cadrul acțiunii comune cu Biroul Poliție autostradă au fost verificate 28 autospeciale de transport alimente în urma cărora s-a aplicat o sancțiune contravențională (un avertisment).

Prefectura reamintește că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2. De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.