Cetățeni din șase țări europene nu mai au voie să intre în Italia din cauza COVID-19

2.617

Cetățenii din Serbia, Muntenegru, Kosovo, Republica Moldova, Bosnia Herțegovina și Macedonia de Nord nu mai pot intra în Italia din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Presa italiană scrie că aceeași interdecție ar putea fi aplicată, în curând, și românilor.

Italia închide ușa pentru Serbia, Muntenegru și Kosovo, de teama contaminării, scrie DIGI24. Cele trei țări balcanice au fost trecute pe „lista roșie”, așa că nu locuitorii lor nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Nici măcar să tranziteze Italia nu mai pot, pentru moment.

Totul, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor au fost plasate și alte țări din proximitatea României – Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord.

Presa din Italia scrie de câteva zile că aceeași interdicție ar putea fi aplicată și românilor, dacă se agravează situația epidemiologică de la noi. Autoritățile italiene le-ar putea interzice românilor să intre pe teritoriul său, din cauza infectărilor cu coronavirus din țara noastră.

Sârbii au interzis și în Bulgaria

Sârbii nu mai pot trece de joi nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor în țara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

Serbia a raportat ieri 350 de cazuri noi. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rândul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Până acum 430 de oameni au murit din cauza infecției.

Sursa: DIGI24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.