Aglomerație mare la Spitalul Județean pentru programări la testul COVID

0 867

Datorită contextului epidemiologic în care ne aflăm, autoritățile din anumite țări permit accesul cetățenilor străini, doar cu prezentarea unui test negativ pentru coronavirus.

Sibienii care vor să se testeze pentru coronavirus o pot face, și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Laboratorul Clinic de Analize Medicale al unității efectuează la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 300 lei/test, în limita a 25 de testări pe zi. Eliberarea rezultatului se face în maxim 48 de ore, de luni până vineri. Programările se fac telefonic la 0269 215 050, interior 430, de luni până vineri între orele 11.00-15.00 iar prelevarea probelor va avea loc zilnic între orele 10.00 – 11.00, prin exsudat nazofaringian. Pacienții trebuie să țină cont că prelevarea trebuie realizată înainte de toaletarea cavităţii bucale sau consumarea de alimente sau lichide.

Rezultatul testului trebuie tradus în limba engleză sau în limba oficială a ţării vizitate. Testul trebuie realizat cu 48-72 ore înainte de tranzitarea anumitor ţări sau intrarea în ţara de destinaţie. În general, este suficientă o traducere autorizată a adeverinţei, dar este posibil ca anumite state să solicite şi legalizarea notarială a documentului tradus. Momentan, se fac demersuri pentru eliberarea testelor direct în limba engleză.

Până astăzi, la  Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost făcute 332 de programări pentru analiza  RT-PCR COVID-19 și s-au eliberat 155 de rezultate ale testului. Pentru luna august, sunt programate 120 de testări.

Află unde poți face testul la Sibiu 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.