Furt de biciclete ale unor concurenți de la Turul Ciclist al Sibiului – Hoții le-au abandonat într-o livadă

2.641

În data de 21 iulie, în jurul orei 03:30 dimineața a avut loc o pătrundere frauduloasă a unor hoți, în pensiunea în care e cazată echipa profesionistă de ciclism româno-italiană, ce va participa la Turul Ciclist al Sibiului.

În toiul nopții, unul dintre sportivi a fost trezit de strigătul unui coleg, care a anunțat că se fură. Ajuns jos, acesta a sesizat faptul că lipsesc cinci biciclete. Tânărul a reacționat prompt și a fugit în grabă spre ușă. “Văd că lipsesc bicicletele. Alerg spre ieșire, cu lanterna telefonului. Se aude cum se rup crengi în livada de meri. Alerg și strig după hoți să lase bicicletele, deoarece suntem mulți și îi prindem, deși pe moment eram cam singur. Intru în livadă și găsesc prima bicicletă, pe urmă altele câteva puse una peste alta. Stau lângă ele până ajung și alți colegi. Găsim la câțiva zeci de metri o mașină marca Audi cu scaunele lăsate rabatate, un telefon, ambalaje de mănuși și numerele de înmatriculare date jos, puse înăuntru.”, a declarat Raul Sinza.

Sursa: Facebook Sinza Raul

La fața locului a sosit poliția, urmată de criminalistică și trupa canină. Poliția a găsit rapid proprietarul mașinii și încă investighează cazul.

Hoții au venit cu temele făcute

Tânărul a mai declarat și faptul că hoții i-au urmărit pe timpul zilei. “Pe timpul zilei am observat că o mașină marca Audi a tot mers după noi, dar în acel moment nu ni s-a părut suspect. Mai târziu, unul din hoți a venit la pensiune, a stat câteva minute la recepție și a făcut și niște poze.”, spune Raul Sinza.

Sursa: Facebook Sinza Raul

Pare că hoții nu sunt noi în ale furatlui și că s-au pregătit minuțios pentru această acțiune. Prețul unei biciclete depășește 4000€ și poate ajunge chiar și la 7000€, iar hoții au reușit să fure doar cinci biciclete, luând pe rând, câte două. Acestea au fost găsite printre crengi și recuperate, fără urme grave de deteriorare.

Sursa: Facebook Sinza Raul

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)