Peste 1000 de locuri rămase libere la Sibiu după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

0 441

Marți, s-a încheiat prima etapă de înscriere a elevilor în clasa pregătitoare. Pentru această etapă ISJ Sibiu a aprobat un număr de 4 741 de locuri în cele 196 unități de învățământ, cu nivel primar, din județul Sibiu. În prima etapă s-au înscris 3 670 elevi, rămânând vacante 1 071 locuri pentru etapele următoare de înscriere.

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat situația preliminară a cererilor de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, după prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8 – 20 iulie), prevăzută de calendarul modificat și completat în luna mai prin  ordin de ministru.

Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, au fost completate și depuse, la nivel național, în perioada 4 martie – 7 iulie 2020, 150.503 cereri, fiind admise 149.307 cereri. Dintre cele 150.503 cereri completate și depuse, 131.599 de cereri vizează copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 18.904 cereri, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv.   

Pentru prima etapă de înscriere a elevilor în clasa pregătitoare la nivelul județului Sibiu, ISJ Sibiu a aprobat  4 741 de locuri în cele 196 unități de învățământ, cu nivel primar, din județul Sibiu. În prima etapă s-au înscris 3 670 elevi. 1 071 de locuri au rămas vacante pentru etapele următoare de înscriere.

Pe tipuri de învățământ și limba de predare situație este următoarea:

Tip de învățământ Limba de predare Nr. locuri alocate Nr. elevi înscriși Nr. locuri libere pentru etapa a II-a
Tradițional Română 4 215 3 250 965
Tradițional Germană 419 364 55
Tradițional Maghiară 21 13 8
Alternative educaționale Română 56 43 13
Special Română 30 0 30

La secția germană mai sunt locuri libere, pentru etapa a II-a a înscrierilor, în 7 unități de învățământ: Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș (27 locuri), Școala Gimnazială ”Goerg Daniel Teusch” Agnita (14 locuri), Școala Gimnazială Avrig (8 locuri), Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie (4 locuri), Liceul teoretic Dumbrăveni (2 locuri), Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava” Alțâna (2 locuri) și Școala Gimnazială Mălâncrav (1 loc).

La secția românăcele mai multe locuri rămase libere pentru etapa a II-a sunt la: Școala Gimnazială ”Iona Slavici” Sibiu (66 locuri), Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu (57 locuri), Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu (46 locuri), Liceul Tehnologic Cisnădie (42 locuri), Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu (40 locuri), Școala Gimnazială ”George Popa” Mediaș (37 locuri), Școala Gimnazială Avrig (31 locuri) și Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni (28 locuri).

În a doua etapă (21 – 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.

În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.