Consiliul Județean Sibiu anunță că anul acesta se toarnă covoare asfaltice pe aproape cincizeci de kilometri de drumuri

1 535

Consiliul Județean  anunță că pentru anul 2020 au fost prevăzute realizarea a aproximativ 49 de km de covoare asfaltice, lucrări bugetate de Consiliul Județean Sibiu cu suma de aproximativ 15 milioane lei cu TVA.

Până la jumătatea lunii iulie, din cei 49 km, societatea de drumuri a Consiliului Județean Sibiu a finalizat așternerea a aproximativ 23 de km de covoare asfaltice pe următoarele drumuri județene:

 • D J104 D lim.BV – Retiș – Brădeni, în intravilanul comunei Brădeni
 • D J104 F DN 1 – Săcădate – Nou Român – int. DJ 104 E, în extravilanul localității Glâmboaca
 • DJ 105 G Avrig – Racovița – Tălmaciu – Sadu – Râu Sadului – Sădurel – limită județ Vâlcea, în intravilanul comunei Racovița
 • DJ 105 J Glâmboaca – Porumbacu Jos – Glăjărie, tronsonul DN 1 – DJ 104 F
 • DJ 106D DN1  – Cisnădie – Cisnădioara – Dumbrava Sibiului – Poplaca – Săcel – DN 1, pe tronsonul Cisnădioara – Cisnădie și pe tronsonul haltă Sibiel  – Săcel
 • DJ 106 G Poiana Sibiului – Dobârca – Gusu – DJ 107 B, în intravilanul orașului Miercurea Sibiului (strada Avram Iancu, ce se suprapune cu DJ 106 G)
 • DJ 141 A Șeica Mare – Vecerd – DJ 106, în intravilanul și extravilanul localității Boarta
 • DJ 141 B Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș, în intravilanului comunei Biertan și extravilanul localității Șaroș pe Târnave
 • DJ 106 R Sibiu – Poplaca, extravilan Poplaca, de la ieșirea din Sibiu spre Uzina de apă
 • DJ 142 C Dumbrăveni – limită județ Mureș (localitatea Viișoara)
 • DJ 106 J Gura Râului – intersecție DJ 106 A (Călugăru)

În cursul acestei săptămâni, drumarii de la SC Drumuri și Poduri toarnă covor asfaltic pe drumul județean DJ 106 E Cristian – Jina – limită județ Alba, în extravilanul localității Rod.

”Înainte de toate, pentru dezvoltarea durabilă avem nevoie de infrastructură durabilă. Ne preocupă ca satele și orașele județului să fie legate între ele prin drumuri bune și accesibile pe tot parcursul anului. Este lucrul cel mai important pe care îl putem face pentru reducerea diferențelor dintre rural și urban și pentru asigurarea unei șanse rezonabile la un loc de muncă, educație și sănătate pentru tot județul Sibiu”, declară președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
 1. Racu marian scrie

  A_r face bine sa asfalteze și Bradu-Sacadate-Avrig., Ca în caz de accident pe DN 1 ( că cel de pe pod din iarna) sa fie o ruta ocolitoare.(sa stat 7 ore atunci și coloana până la post control.)

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.