Primăria Sibiu anunță implementarea unui sistem digitalizat de colectare a deșeurilor

1.537

Primăria Sibiu prevede modernizarea platformelor publice de colectare a deșeurilor în zonele de blocuri.

În acest sens, miercuri, 22 iulie, a avut loc la sediul Primăriei Sibiu prezentarea unei noi soluții inteligente pentru platformele de colectare din zonele de blocuri de către un producător german. Concret, această propunere presupune amplasarea supraterană a unor containere de volum mare, accesul la acestea fiind controlat digital și permis doar locatarilor arondați respectivei platforme de colectare. De asemenea, sistemul digital înregistrează individual fiecare utilizare a platformei și poate transmite aceste date atât Direcției Fiscale în vederea facturării, cât și fiecărui utilizator în parte. În acest mod cetățenii ar putea să își monitorizeze costurile, dar și să își dea seama dacă colectează selectiv corect. Acest sistem de deschidere cu cardul a fiecărui container va oferi cetățenilor posibilitatea să măsoare volumul de deșeuri pe fiecare fracție pe care îl aruncă în fiecare lună.

Huet 22.07.2020 6

“Digitalizarea este utilă și în acest caz, al colectării deșeurilor la platformele din zonele de blocuri. Am apreciat acest sistem inteligent pentru că permite atât cetățeanului, cât și Primăriei să dețină date concrete, măsurabile, despre volumul de deșeuri și gradul de colectare selectivă. Mai mult, prin amplasarea unor containere cu volum mare, corect dimensionate la numărul de locuitori arondați, precum și permiterea accesului doar a locatarilor, platformele din aceste zone de blocuri vor fi mult mai ordonate și mai curate.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Huet 22.07.2020 12

Huet 22.07.2020 9

Prin această soluție, Primăria Sibiu va putea monitoriza volumul total de deșeuri și gradul de colectare selectivă pentru fiecare familie în parte, putând astfel calcula taxa de salubrizare pe cantitățile efectiv depozitate.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
 1. STOICA EDUARD scrie

  Bună ziua,
  Constat că perseverati in „prostie”…
  Ați achizitionat pe bani grei acele clopote, total inutile, in care cetățenii incercau sa introducă deseurile, ca pe fisele de telefon…cu pipeta ( dacă știți ce este…)…Acum expiră contractul cu borfașii aceia care le-au vândut Primăriei și probabil tot ei, au venit cu o idee si mai proastă, pe BANI MULȚI: accesul cu cartela, plată proporțională cu cantitatea aruncată…ASTA NE MAI LIPSEA: o să vedem gunoaie peste tot, numai pe platformele voastre NU….
  ALO, NU SUNTEM IN RAI, nici NIVELUL DE CONȘTIINȚĂ nu este prea ridicat, NU VOR DORI SĂ PLĂTEASCĂ…Și așa unii il lasă in stația Tursib, alții il aruncă pe geam de la etaj, deci NU SUNT OAMENI ! Eu NU VREAU SĂ MAI PLĂTESC UN SISTEM CARE, DIN START NU VA FUNCȚIONA!
  HAI SĂ ȘI GÂNDIM, să utilizăm EFICIENT BANII COLECTAȚI de la cetățenii PLĂTITORI DE TAXE ȘI IMPOZITE !
  Putem DISCUTA in a 3-a joi din lună, când au acces la ședințele Consiliului Local și CETĂȚENII, plătitori de BIRURI, sau…să facem un sondaj on-line, sau pe stradă…oamenii doresc containere cu DIMENSIUNI DE ACCES STANDARD, corespunzătoare deseurilor colectate: compactăm sticlele din plastic, dar o băiță de copii spartă, un butoi de varza/murături spart, nu il tai cu traforajul să il introduci pe orificiul recipientului pus la dispoziție, cu GENEROZITATE de Primărie… Recipientele din sticlă se introduc bucată cu bucată prin orificiu…îți trebuie TIMP și RĂBDARE…pt că, NICI UN AGENT COMERCIAL NU ACCEPTA sticlele și borcanele ÎNAPOI ( la schimb), deși AVEM O LEGE…
  Cum spuneam, să INCEPEM SĂ:
  – ÎNCEPEM SĂ LUCRĂM PENTRU CETĂȚENI, pt că EI VĂ PLĂTESC SALARIILE;
  – NE INCADRĂM cu cheltuielile Administrative în SUMELE COLECTATE prin taxe și impozite, ca O FAMILIE, care NU POATE CHELTUI MAI MULT DECÂT PRODUCE;
  – …ar fi multe de spus, dar…cititul ( lectura) vă obosește, altora le-a crescut tensiunea…mă opresc aici, cu speranța că veți analiza aceste rânduri și veți fi MAI ÎNȚELEPȚI !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.