fbpx

Buni de plată pentru că nu au respectat măsurile de protecție – Polițiștii au amendat alți trei sibieni fără mască

0 556

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire în contextul situației pandemice, pe mijloacele de transport în comun din municipiul Sibiu. Acțiunea a vizat modul de respectare a prevederilor legale privind portul măștii de către călători.

„În cursul zilei de 22 iulie, 235 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost executate 2 acțiuni punctuale independente, 1 de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și 1 de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport. Cu această ocazie, au fost legitimate 151 de persoane și au fost verificate 3 societăți comerciale și 5 mijloace de transport în comun.

Polițiștii locali au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei”, transmite Prefectura Sibiu.

 

control politie 5 control politie 1 control politie 2 control politie 3

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 801 de persoane (dintre care 749 adulți și 52 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 557 de persoane, iar 62 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 320 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 25 de persoane în izolare instituționalizată.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 75 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

TELVERDE – 0 800 800 165 este numărul de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

„Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră”, mai spun reprezentanții Prefecturii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.