Alertă epidemiologică în Turnișor – Regele rromilor, Dorin Cioabă, suspect de coronavirus

0 6.431

Autotintitulatul rege internațional al rromilor, Dorin Cioabă, a fost internat, joi, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu cu suspiciune de coronavirus. Acesta, împreună cu mai mulți membri ai aceleiași comunități au participat la o judecată țigănească, în Pitești, și au decis să se testeze pentru coronavirus după ce trei dintre cei care au participat la eveniment s-au simțit rău.

Vestea că mai multe persoane care au participat la judecata de la Pitești au simptome de coronavirus l-a convins pe Dorin Cioabă să meargă la spital și să își facă testul COVID. Soția acestuia neagă faptul că Cioabă ar fi internat în spital.

„Nu este internat. Se simte foarte bine. Și-a făcut un test. Atât”, a declarat aceasta pentru Ora de Sibiu.

Un vecin, tot de etnie rromă, o contrazice însă și confirmă faptul că Dorin Cioabă este internat și așteaptă rezultatele testului COVID.

„E internat Dorin Cioabă și încă trei persoane cu care a fost acolo la Pitești, la o judecată țigănească. Am înțeles că a avut un test pozitiv și mai face unul, ca să fie sigur. Aici n-a venit nimeni să ne întrebe nimic. Nu știm dacă e coronavirus aici în cartier. Dacă e, e rău de noi, că pe țigani nu îi bagă nimeni în semă”, ne-a spus acesta, vizibil îngrijorat.

La începutul epidemiei de coronavirus, un alt focar de coronavirus a existat în Turnișor, doi cunoscuți reprezentanți ai rromilor decedând la Spitalul Județean din cauza complicațiilor. Citește despre acesta AICI.

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.