VIDEO Anchetă la IPJ Sibiu – O tânără spune că a fost agresată de un agent în secția de Poliție

2 17.904

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu a demarat o anchetă internă după ce o femeie a reclamat că ar fi fost agresată de un agent chiar în incinta secției de Poliție. Sibianca spune că s-a dus la IPJ ca să solicite o adeverință care să certifice faptul că i-a fost furată cartea de identitate dar a fost scoasă afară din secție de un polițist recalcitrant. Aceasta a filmat cu telefonul mobil discuția purtată cu agentul după presupusa agresiune.

„M-a împins afară din secția de Poliție”

Tânăra a povestit pentru Ora de Sibiu că, în data de 4 iunie i-a fost furat portofelul cu bani și cu acte. A făcut reclamație la Poliție și a așteptat timp de o lună finalizarea anchetei. Între timp, s-a înscris la facultate și a avut nevoie de un act de identitate. Le-a cerut polițiștilor o adeverință pe care să o prezinte la înscriere, ca dovadă că se fac cercetări și este o anchetă în curs privind furtul cărții de identitate.

„După ce am reclamat furtul portofelului, mi-au spus să aștept că mă sună ei dar din 5 iunie nu am mai primit niciun semn de la Poliție. Miercuri dimineață m-am dus să solicit adeverință pentru facultate. Ofițerul se serviciu mi-a spus să mă întorc la 17:30, pentru că atunci lucrează ofițerul care se ocupă de caz. Așa am făcut. M-am dus la Poliția Municipiului Sibiu și acolo era același ofițer ca și dimineața și mi-a spus că nu mă poate ajuta, că polițistul care se ocupă de caz lucrează în alt schimb și că el nu a știut. Mi-a vorbit pe un ton răstit ca și cum l-aș fi deranjat și atunci l-am întrebat de câte ori trebuie să vin la Poliție pentru o amărâtă de adeverință de care eu am nevoie urgent. Atunci m-a invitat să ies afară. Am insistat să mi se dea un răspuns și atunci mi-a cerut actul de identitate. I-am spus că ăsta e motivul pentru care mă aflu acolo, că nu am actul de identitate, mi-a fost furat. Insista să i-l prezint și m-a bruscat, practic m-a împins afară din secția de Poliție”, povestește tânăra, sub protecția anonimatului.

 

Anchetă internă la IPJ Sibiu

Agentul de Poliție recunoaște că a făcut o greșeală cu privire la programul de lucru al ofițerului de caz, dar spune că a rugat-o să revină a doua zi, moment în care aceasta a amenințat că nu părăsește sediul de Poliție până nu i se eliberează adeverința. Agentul spune că a invitat-o să părăsească sediul, însă, din cauză că aceasta a refuzat, a condus-o în afara incintei, ceea ce a generat o situație conflictuală, femeia considerând că a fost bruscată.

„În urma producerii acestui incident, comanda I.P.J. Sibiu, prin Compartimentul Control Intern, a dispus declanșarea unei anchete interne în vederea stabilirii situației de fapt. În funcție de rezultatul cercetărilor vor fi luate măsuri în consecință”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. politist scrie

    Mare lenea la poliția sibianca. Vorba aia…cum e șeful asa e si subordonatul. Umbli pt. o adeverință de iti sar ochii. E greu ca cineva sa isi rupă 5 min din timpul liber pe care il petrece în cele 8 ore de serviciu pt a ajuta un cetățean…completând o banală adeverință. Si se baga de vina militienilor.

  2. Dorin scrie

    La ce dospalai sunt la intrare (pusi la dispoziția inspectorului sef) ce pretenție aveți doamna?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.