România, pe urmele Italiei și Spaniei – Imagini cu pacienți COVID, ținuți pe holurile spitalelor

3.741

Situaţie dipserată la Spitalul Județean din Ploieşti. Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19.

Bolnavii așteaptă pe holuri rezultatele testelor

Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. Unii dintre ei așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile. Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor. Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă. Scene asemănătoare au avut loc în Spania și în Italia, când aceste țări atingeau vârful de infectări.

Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădeaAici ar trebui să dorm cu capul, se cunoaște scândura, aici o altă scândură. Totul deplorabil! Faianța pică de pe pereți, aici este deja picată, aici ar trebui să dorm eu și în punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”.

Această mărturie îi aparține unei paciente care a așteptat câteva ore pe scaun la UPU Ploiești pentru a primi rezultatul testului de coronavirus. Sunt cazuri și mai rele: alții ar fi stat chiar și două-trei zile pe hol. În ultima săptămână, unitatea a fost complet depășită de situație – o recunosc chiar medicii. 

Un singur aparat de testare la Ploiești

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtpomatgologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat Violeta Tănase, de la UPU Ploiești.

La Spitalul Județean Ploiești este un singur aparat de testare.

„Este un aparat de mici dimensiuni cu posibilitatea de a prelucra un singur test pe oră, ceea ce evident, nu acoperă nunmărul de pacienți care se prezintă zilnic în UPU. În ultimele zile sa aglomerat acest izolator, am incinerat pe cât posibil, să le creăm o oarecare izolare, să nu se contamineze unul după altul, dar, într-adevăr spațiile sunt improprii. Le-am oferit această posibilitate de a merge la domiciliu, de a aștepta izolați la domiciliu rezultatul telefonic. Dar mai refuză, pentru că mulți dintre ei nu au posibilitatea să rămână izolați și se tem pentru cei dragi”, a mai spus Violeta Tănase.

Suspecții de COVID-19 ar trebui să stea izolați, lucru imposibil. Cadrele medicale cer ajutor.

Articolul complet AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.